• Offerte altijd binnen 2 uur
  • Unieke Borrelpakketten met verse producten
  • Samengesteld met lokale ondernemers

Gooische Bierbrouwerij - Hilversum

De Gooische Bierbrouwerij is gestart in 2010 door de vrienden Gijs en Arjanneke. Vanuit hun passie voor bier en de behoefte om iets lokaals uit het Gooi cadeau te kunnen geven. Sinds 2014 is Guido mede-eigenaar geworden om daarmee ook de zakelijke kennis van de brouwerij te versterken en om meer te focussen op sociaal ondernemen.

De Gooische Bierbrouwerij is sinds 2017 te vinden in het iconische gebouw op het marktterrein van Hilversum van Foodhall MOUT. Waar vroeger ooit ‘De Eerste Hilversumsche Auto-Garage’ zat, werd in 2015 besloten het pand weer terug te brengen naar het oorspronkelijke ontwerp.

De bieren van de Gooische Bierbrouwerij zijn te herkennen aan het logo met een gouden gevleugelde Chihuahua, met als motto: Parvus Sed Audens, wat betekent: 'klein maar dapper'. 

De brouwerij brouwt bieren met een zacht en toegankelijk karakter en worden gebrouwen met ingrediënten die 100% biologisch zijn. 

Alle bieren zijn ongepasteuriseerd en ongefilterd en zitten boordevol smaak!

Het voornaamste ingrediënt wat gebruikt wordt is boekweit. Het is niet voor niks dat er gekozen is voor boekweit.  Al sinds de middeleeuwen wordt er in het Gooi op de arme zandgronden boekweit verbouwd. Het was dan ook een belangrijke voedingsbron voor de Gooische dorpen: Naarden, Bussum, Laren, Blaricum, Hilversum en Huizen. 

Favorieten